تنها از طریق آشنایی کامل با روشها و متدهای مختلف چاپ روی پارچه است که میتوان در این حوزه به فعالیت حرفهای پرداخت و محصولی با کیفیت خلق کرد. چاپ روی پارچه با اهداف مختلفی از جمله اهداف تجاری یا صرفا سرگرمی انجام میپذیرد. در واقع زمانی که قصد دارید با استفاده از تکنیکهای چاپ روی پارچه فعالیتهای تجاری یا تبلیغاتی خود را شروع کنید، داشتن اطلاعات فنی و تخصصی مرتبط با این حوزه میتواند به افزایش کیفیت خروجی و کاهش هزینههای تولیدات شما کمک زیادی بکند. در ادامه این مطلب رایجترین روشهای چاپ روی پارچه را به همراه نقاط قوت و ضعف هر یک از آنها، مورد نقد و بررسی قرار دادهایم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
Toggleرایجترین روشهای چاپ روی پارچه
روش DTF (مستقیم) یک متد مدرن و محبوب در صنعت چاپ روی پارچه است. بسیاری از افراد چاپ DTF را روشی همهکاره و مقرون به صرفه برای این منظور میدانند. از این رو، این روش برای تبلیغات و بازاریابی برندهای کوچک و نوپا که هزینههای تبلیغات برای آنها مهم است، بهترین روش چاپ بر روی پارچه محسوب میشود.
در روش چاپ DTF، طرح شما در ابتدا بر روی یک فیلم انتقال چاپ میشود. برای اینکه جوهر محکمتر به پارچه بچسبد، از یک پودر چسب مخصوص استفاده میکنند. سپس فیلم پودری باید خشک و چسب ذوب شود. در نهایت، میتوان فیلم را با استفاده از یک پرس حرارتی تخت اجرا کرد تا طرح را به پارچه منتقل کند.
خروجی نهایی چاپ DTF روی پارچه دقیق و واضح خواهد بود. با این حال، این روش نسبت به سایر روشها در مورد بسترهای سخت (پارچههای با بافت سخت و ضخیم) کمتر تطبیقپذیر است. بنابراین چاپ DTF به چاپ پارچه مخصوص بسترهای نرم محدود میشود.
نقاط قوت:
سفارشیسازی طراحی همه کاره
- زمان چاپ سریعتر
- امکان چاپ با هر رنگی
- قابلیت چاپ روی پارچههای طبیعی و مصنوعی
- هزینه کمتر
- میتواند طرحهای پیچیده را چاپ کند
نقاط ضعف:
- بافت پلاستیکی شده
- رنگ طرح ممکن است با تصویر واقعی متفاوت باشد
- چاپ روی پارچه DTG (مستقیم روی لباس)
چاپ DTG محصول نوآوری مستمر در صنعت چاپ روی پارچه است. این روش نسبتا جدید از پتانسیل کامل فناوری چاپ بر روی پارچه استفاده میکند. برخلاف DTF، چاپ مستقیم روی لباس، نیاز به فیلمهای انتقالی را از بین میبرد. این روش مستقیماً روی پارچه چاپ میشود و فرآیند را سریعتر و کارآمدتر میکند. چاپ DTG از یک چاپگر جوهرافشان برای ایجاد انتقال با وضوح بالا در عرض چند دقیقه استفاده میکند. بر خلاف روشهای دیگر، چاپ DTG تقریباً همه کاره است. این روش نیاز به انتقال اولیه به فیلم خاصی ندارد. با این حال، در روش DTG برای خشک کردن جوهر نیاز به پیش درمان و پرس حرارتی وجود دارد.
از آنجایی که DTG نوعی چاپ دیجیتال است، بایستی فایل دیجیتال را به درستی پیکربندی کرد. مطمئن شوید که فرمت دیجیتال شما با سیستم کامپیوتری سازگار است؛ و اینکه رنگها و نوع پارچه به درستی مشخص شدهاند. یکی از کاربردیترین مزایای چاپ DTG جذابیت آن برای کارهای چاپ در حجم کم و زیاد است. چه قصد چاپ روی یک تی شرت را داشته باشید چه یک صد تی شرت، هزینههای تولید در مورد این روش چاپ حداقل میباشد.
نقاط قوت:
- امکان سفارشیسازی طراحی
- تولید سریعتر
- کارهای چاپی در حجم کوچک و بزرگ را برآورده میکند
- تولید عمدتاً خودکار
نقاط ضعف:
برای پیراهنهای رنگ تیره ایده آل نیست
محدود به لباسهای پنبه ای و کتان است
چاپ سابلیمیشن رنگ
سابلیمیشن رنگ یکی از رایجترین تکنیکهای چاپ روی پارچه است. نام این روش از تبدیل مواد جامد به گاز (بدون مایع شدن) گرفته شده است. جوهر با گرم شدن به گاز تبدیل میشود و با چاپ روی زیرلایه تبدیل به جامد میگردد. این تکنیک از چاپگرهای جوهرافشان سازگار با جوهرهای پراکنده استفاده میکند. بسیاری از مردم جوهرافشان یا سابلیمیشن رنگ را بهترین انتخاب برای چاپ روی پارچه میدانند زیرا ضد آب بوده و ماندگاری بالایی دارد. مانند سایر روشهای چاپ پارچه، سابلیمیشن رنگ روی فیلم چاپ میشود و از پرس حرارتی برای انتقال استفاده میکند. طرح نهایی معمولاً به مدت 40 ثانیه در دمای 350-420 درجه فارنهایت تحت فشار حرارتی قرار میگیرد.
اکثر مشاغل مرتبط به چاپ پارچه، سابلیمیشن رنگ را به دلیل سطح بادوام آن ترجیح میدهند. از آنجایی که در این روش جوهر به پارچه تزریق میشود، چاپ با جامد شدن بیشتر دوام میآورد. اما این چاپ پارچهای معایبی هم دارد. این تکنیک فقط برای پارچههای مبتنی بر پلی استر یا اسپندکس ایده آل است و بر خلاف چاپ DTF، عمدتا به لباسهای سفید یا رنگ روشن محدود میشود.
نقاط قوت:
- چاپ با دوام بالا و ماندگار
- رنگهای صحیح و تحریف نشده
- بافت چاپ صافتر
- مقرون به صرفه
نقاط ضعف:
- روند تولید کندتر
- محدود به لباسهای پلی استر و اسپندکس
- محدود به یک بستر پارچهای سفید یا رنگ روشن
- چاپ روی پارچه نوع دیجیتال
چاپ روی پارچه نوع دیجیتال به سرعت در حال توسعه است. این روش ابتکاری مبتنی بر چاپ طرحهای دیجیتال بر روی بسترهای مختلف میباشد. بر خلاف روشهای سنتی، چاپ دیجیتال با نرم افزار طراحی برای چاپ تصاویر پر زنده و جذاب عمل میکند. در این روش کیفیت چاپ نیز بهبود یافته است زیرا چاپ روی پارچه نوع دیجیتال امکان پیادهسازی ساختار دیجیتالی آسان را میدهد. با درجه بندی متناسب رنگ و تطبیق نوع مواد، چاپ دقیقتری با این روش انجام میشود.
مانند سایر روشهای چاپ روی پارچه، چاپ دیجیتال نیز مزایا و معایب خاص خود را دارد. این روش از جنبه مثبت، سفارشی سازی طراحی مطلوبی را ارائه میدهد، ویرایش تصاویر دیجیتال با انواع ابزارهای طراحی دیجیتال آسان است، کارایی هزینه نیز با چاپهای با کیفیت و با زمان تحویل سریعتر در این روش مشاهده میشود. اما ماندگاری چاپ دیجیتال کمتر از چاپ افست است. با وجود نوآوریهای صورت گرفته، طول عمر و استحکام چاپهای دیجیتال روی پارچه هنوز نیاز به بهبود دارد. همچنین، چاپ دیجیتال را روی محدوده کمتری از انواع پارچه میتوان پیادهسازی نمود.
نقاط قوت:
- مقرون به صرفه
- زمان تحویل سریعتر
- چاپ با وضوح بالا
- نقاط ضعف:
قابلیت محدود برای چاپ روی انواع پارچه
چاپهایی با دوام کمتر نسبت به روشهای سنتی